Fall into Classic debutează cu pianista Aurelia Vișovan alături de Orchestra Filarmonicii sub bagheta dirijorului Stefan Geiger

Purtând titlul generic Fall into Classic, Festivalul Mozart va debuta la Filarmonica de Stat „Transilvania” la finalul acestei săptămâni, având-o ca protagonistă pe tânăra și foarte talentata pianistă Aurelia Vișovan, alături de Orchestra Filarmonicii clujene sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Concertul va avea loc vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 19:00, la Colegiul Academic.

Prima seară concertistică din cadrul Festivalului Mozart va debuta pe scena din Auditorium Maximum cu două creații mozartiene – Uvertura operei Răpirea din serai și Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, KV 543, cărora li se va adăuga și Concertul nr. 5 în Mi bemol major, op. 73, Imperialul de Ludwig van Beethoven.

Partitura ultimului concert pentru pian a lui Beethoven a fost scrisă într-o perioadă zbuciumată, când războaiele napoleoniene traversau întregul continent. Este de-a dreptul un fapt ieșit din comun cum, în vremuri sumbre, de război, Beethoven a reușit să compună o lucrare atât de înălțătoare și de inspirată. Imperialul este modelat pe un limbaj strălucitor și eroic. Prima și ultima parte denotă un caracter maiestuos, cu figuri ritmice care evocă stilul militar. Partea a II, lentă, este caracterizată printr-o atmosferă care este disipată cu o extraordinară sensibilitate prin tranziția către final. (Oana Andreica – Ghid (incomplet) de concert)

Biletele online la concert se pot achiziționa de pe site-urile entertix.ro și myticket.ro. Acestea se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Related posts

Leave a Comment