Expoziție literară și fotografică dedicată zilei de naștere a poetului Octavian Goga

În data de 1 aprilie 2024, s-au împlinit 143 ani de la nașterea poetului, dramaturgului, traducătorului, publicistului și omului politic Octavian Goga.

În acest context, Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea a lansat o expoziție literară și fotografică “Ciucea și Rășinari – răscrucea orizonturilor”, care poate fi admirată pe parcursul întregii luni.

“Despre Goga, însuși academicianul George Călinescu (personalitate enciclopedică a culturii și literaturii române) afirmase în renumita sinteză de istorie literară “Istoria literaturii române de la origini până în prezent” c[ este după Eminescu și Macedonski, întâiul poet mare din epoca modernă, sortit prin simplitatea aparentă a liricii lui să pătrundă tot mai adânc în sufletul mulțimii, poet național totdeodată și pur ca și Eminescu” ne împărtășește directorul Muzeului din Ciucea, Eduard Boboc.

Personalitate marcantă a literaturii și a politicii românești dintre cele două războaie mondiale, Octavian Goga este, pe bună dreptate, considerat poet de o inestimabilă valoare culturală şi spirituală, un politician echilibrat, apreciat inclusiv de către Regele Carol al II-lea.


Ridicând lirica românească către noi culmi ale creației, O. Goga a realizat o nouă liricizare a poeziei, manifestându-se drept un poet de o inestimabilă valoare culturală și spirituală.

Related posts

Leave a Comment