Expoziție Daniela Dâmbar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită luni, 28 noiembrie 2022, la ora 15:30, la vernisajul expoziției „Regăsirea de sine”, expoziție de pictură a artistei Daniela Dâmbar.

Evenimentul va avea loc la Atelierul de icoane al Muzeului, Piața Ștefan cel Mare nr. 5 din Cluj-Napoca.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 28 noiembrie – 16 decembrie 2022, de luni până vineri, între orele 10-18.

Daniela Dâmbar este absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, membră a UAP din România.

După cum mărturisește autoarea exponatelor expoziției, „Regăsirea de sine” reprezintă orientarea spre dimensiunea sufletească a unui om modern care își dorește să trăiască mereu în bine, frumos și armonie.

„Selecția de lucrări mă prezintă întorcându-mă la dimensiunea intimă a sufletului, la acea parte din mine care mă face fericită. Așa cum unii dintre noi doresc să retrăiască perioadele frumoase din viața lor, tot așa și eu îmi doream să revin la perioada studenției când trăiam arta în permanentă. Pentru mine, pictura este o voce prin care mă exprim, este o lume plină de posibilități, este o alternativă în care culoarea și forma devin poezie, pe care o creez și recreez conform simțirii intime ale ființei mele”, spune Daniela Dâmbar.

Related posts

Leave a Comment