Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, așteptate cu îngrijorare la Cluj

Apropierea examenelor de Evaluare Națională și de Bacalaureat este așteptată cu teamă la Cluj. Mulți dintre elevi nu au reușit să se adapteze la stilul de predare și de învățare presupus de școala on-line și nu au reușit încă să recupereze materia pierdută.

Municipiul Cluj-Napoca s-a numărat printre ultimele localități în care elevii au revenit fizic în sălile de clasă. Rata mare a incidenței noilor cazuri de infectare cu coronavirus a însemnat că elevii și profesorii au petrecut mai mult timp la cursuri on-line decât în alte orașe. Foarte mulți dintre elevi nu au reușit să se adapteze pe deplin stilului presupus de predarea on-line. În multe școli, au fost organizate activități remediale. Mai concret, profesorii au organizat întâlniri cu grupuri mici de elevi și au încercat să le explice acestora lucrurile pe care nu le-au înțeles.

Însă cea mai întâlnită soluție a fost tot cea a meditațiilor în privat. Părinții plătesc profesorii pentru a lucra cu copiii, astfel încât aceștia să poată recupera decalajele apărute față de elevii care s-au adaptat mai bine sistemului on-line. Meditațiile sunt organizate fie acasă la profesor, fie acasă la elev, fie on-line. Bineînțeles, meditațiile sunt organizate mai ales la materiile la care vor examinați elevii care vor participa la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat.

Related posts

Leave a Comment