Clujul de apropie de pragul psihologic de 500 000 de persoane

Clujul se apropie de pragul psihologic de 500.000 de persoane vaccinate, dintr-o populație totală de aproximativ 750.000 de oameni. În aceste condiții, au fost anunțate mari evenimente precum TIFF sau Untold.

Clujul este unul dintre județele în care ritmul vaccinării este în continuare unul bun. Autoritățile, dar și agenții economici sau universitățile s-au implicat în susținerea campaniei de vaccinare. De exemplu, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” a organizat un maraton al vaccinării, în cadrul căruia au fost imunizate mii de persoane. De asemenea, în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a fost organizată o sesiune de vaccinare destinată atât studenților români, cât și celor străini.

Peste 28.000 de persoane au fost vaccinate la centrul drive-through, amenajat la Sala Sporturilor. De asemenea, mari agenți economici au organizat centru de vaccinare în fabrici. Așa s-a întâmplat, de exemplu, pe platforma industrială din Jucu. Vaccinarea este bine organizată și în mediul rural. La centrul de vaccinare organizat în incinta Școlii Gheorghe Șincai din comuna Florești au fost vaccinate peste 20.000 de persoane. În aceste condiții, Clujul va trece de pragul de 500.000 de persoane vaccinate. Autoritățile îi încurajează pe organizatorii de evenimente să își reia activitatea, cu respectarea măsurilor sanitare menite să limiteze răspândirea coronavirusului. La unele evenimente este posibil să aibă acces doar persoanele vaccinate. Astfel, Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF va avea loc în intervalul 27 iulie – 1 august. Untold, cel mai mare festival muzical din România, s-a mutat la începutul toamnei. Untold va avea loc în perioada 9-12 septembrie.

Related posts

Leave a Comment