Evaluare internațională: Clujul, printre cele mai sigure 20 de orașe din lume

Clujul este cel mai sigur oraș din România și se numără printre cele mai sigure din lume, potrivit datelor adunate de platforma Numbeo. Din acest punct de vedere, Clujul stă mai bine decât orașe europene precum Zagreb, Tallinn, Valencia, Praga sau Luxemburg. Specialiștii Universității Babeș-Bolyai sunt de părere că acest statut va contribui la atragerea de noi investitori.

Potrivit datelor unei platforme care centralizează informații legate de calitatea vieții, Cluj-Napoca este pe locul 14 la nivel mondial în clasamentul celor mai sigure orașe. Și aceasta pentru că autoritățile au ținut sub control fenomene precum criminalitatea organizată, dar și micile infracțiuni, precum furtul din buzunare. Mai mult de 90 la sută dintre spațiile publice din oraș sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de luat vederi, iar forțele de ordine și implicarea civică a comunității contribuie la menținerea unui grad ridicat de siguranță, spune unul dintre cadrele didactice ale Universității Babeș-Bolyai, Leonard Horvath.

Calitatea bună a vieții și forța de muncă bine pregătită în universitățile clujene, împreună cu statutul de oraș sigur, vor contribui la bunăstarea comunității, mai spune Leonard Horvath.

Potrivit clasamentului Numbeo, cele mai sigure trei orașe din lume sunt Doha din Quatar, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite și Taipei din Taiwan. Din Europa, cele mai sigure trei orașe sunt Zurich din Elveția, Munchen din Germania și Berna din Elveția.

Related posts

Leave a Comment