Este sau nu este sfânt patriarhul rus Kiril?


Bloggerii ruşi consideră că patriarhul Kiril, păstorul Bisericii Ortodoxe a Federaţiei Ruse, a fost trecut la persoane considerate sfinte, în timp ce slujitorii bisericii resping că acesta va fi supus canionizării.În aşezământul mănăstirii Feodorovsk din regiunea Nijegorodsk a fost descoperită o frescă cu înfăţişarea kneazului sfânt Alexandru Nevski şi a patriarhului Moscovei şi a întregii Rusii Kiril. Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a fost înfăţişat cu nimb şi cu inscripţia [i]«Sf. Kiril, patriarhul Moscovei». [/i]Despre acest lucru scrie în blogul său şi diaconul Andrei Kuraev. Fresca este pictată pe podul biserici, în partea catapetesmei, ce se îndreaptă spre interiorul altarului, ceea ce nu poate fi văzută de mireni.
Potrivit informaţiei diaconului Kuraev, patriarhul a sfinţit lăcaşul de cult la 12 septembrie şi probabil nu a văzut această frescă. Fotografia frescăi a fost postată pe portalul oficial al Patriarhiei Ruse, dar după două zile a fost scoasă la cerinţa şefului Biserici Ruse, a menţionat diaconul.
În alt context, zilele acestea Biserica rusă a anunţat că nu doreşte să recunoască episcopia abhază, care şi-a anunţat separarea marţi seara. Biserica Ortodoxă Rusă încă o dată şi-a munţinut poziţia de respectare a frontierelor canonice a Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

Related posts

Leave a Comment