Liberalul rus Boris Nemţov: Rusia îi va recunoaşte Transnsitriei statutul de stat independent, în caz dacă Republica Moldova aderă la NATO


Moscova, indiferent de culoarea politică, va redcunoaşte Transnistria în caz dacă Republica Moldova va adera la NATO. Unul din aşa zişii lideri democraţi ruşi Boris Nemţov, fost premier, coopreşedinte al mişcării “Solidaritatea”, particpant la revoluţiile”portocalii” din spaţiul post-sovietic, a expus-o într-o discuţie cu reporterul “Balt Info”.”Între administraţia rusă şi comuniştii moldoveni exista o înţelegere: Moscova nu recunoaşte Transnsitria, Chişinăul nu aderă la NATO. Dacă prin democraţi Republica Moldova va adera la Alianţa Nord Atlantică, Rusia va recunoaşte independenţa Republicii Moldoveneşti Nistrene. Dar acest lucru este puţin probabil, întrucât opinia publică din Republica Moldova nu este favorabilă relaţiei cu NATO», – a subliniat ex-vice-premierul rus.
În acelaşi timp, un nou conflict armat în Transnistria să izbucnească este puţin probabil să se întâmple, potrivit opiniei lui Nemţov. “Noua putere a Republicii Moldova nu re nevoie de un război, pentru că tinde spre Europa. Coaliţia democraţilor esre divizată, în aceasta sunt mai mulţi adepţii apropierii de Europa, nu naţionaliştii”, – a mai menţionat Nemţov.

Related posts

Leave a Comment