Erdogan îi cere lui Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut directorului executiv al Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a anunțat luni direcția de comunicații a țării. Acesta l-a citat pe Musk și a spus că mulți furnizori turci lucrează deja cu Tesla și că Turcia se află printre cei mai importanți candidați pentru următoarea sa fabrică.

Erdogan și Musk au vorbit în timpul unei întâlniri la Turkish House, un zgârie-nori de lângă Organizația Națiunilor Unite din New York, a informat agenția de presă de stat turcă Anadolu. Erdogan se află în SUA pentru a participa la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Erdogan a mai spus în timpul întâlnirii că Turcia este deschisă cooperării în domeniul inteligenței artificiale și Starlink, compania de internet prin satelit a companiei SpaceX, deținută de Musk, conform Reuters.

Erdogan l-a invitat pe Musk să participe la festivalul aerospațial și tehnologic Teknofest din Izmir la sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni în California cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a postat pe platforma de socializare X că discuțiile lor se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale.

În august, Tesla și-a exprimat interesul pentru construirea unei fabrici în India care să producă un vehicul electric la preț redus.

CITEȘTE ȘI:

Recep Erdogan a depus jurământul la preluarea celui de-al treilea mandat de președinte

Elon Musk vrea să lanseze un chatbot care să concureze cu ChatGPT

Related posts

Leave a Comment