Emisari ai Berlinului si Londrei vin la Chisinau si Bucuresti sa discute problematica Basarabiei

Ministrul de stat Dr. Werner Hoyer, membru al Bundestag-ului german împreună cu omologul său din Marea Britanie, David Lidington, vor discuta la Chişinăul şi apoi la Bucureşti despre integrarea in UE a Basarabiei si de spre solutionarea conflictului transnistrean , transmite Romanian Global News.Ambii miniştri de stat vor avea întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, viceprim-ministrul Victor Osipov şi Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă. În centrul discuţiilor de la Chişinău vor fi relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. De asemenea vor fi discutate întrebări ce ţin de conflictul din Transnistria, subiect ce se va discuta şi la Bucureşti, scrie Unimedia preluata de Romanian Global News.
Împreună cu omologul meu britanic încurajez partenerii noştri în Chişinău să parcurgă în continuare calea reformelor democratice. Noi dorim să aprofundăm substanţial relaţiile cu Republica Moldova. În acest sens vom depune eforturi şi în cadrul Uniunii Europene şi vom mobiliza partenerii”, a declarat ieri, 10 septembrie 2010, ministrul de stat Hoyer, la Berlin.
În ceea ce priveşte soluţionarea conflictului transnistrean, Hoyer a asigurat că Republica Moldova poate conta pe susţinere. “În baza iniţiativei Meseberg a cancelarului federal Angela Merkel şi a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, Germania activează împreună cu partenerii săi pentru o soluţionare de durată a conflictului”, susţine ministrul de stat.
Werner Hoyer a declarat că vizita sa comună cu britanicul Lidington este un semn al colaborării germano-britanice strânse şi pline de încredere în cadrul politicii externe a Uniunii Europene.

Related posts

Leave a Comment