Elixirul Dragostei, la Opera Maghiară din Cluj

Opera Maghiară Cluj a programat opera buffa semnată de Gaetano Donizetti: Elixirul dragostei, în ziua de joi, 13 februarie, de la ora 18:30. Prin momentele de umor exploziv și sentimentalitate, opera îi va cuceri nu numai pe spectatorii îndrăgostiți.

Donizetti este autorul unor opere dramatice de succes mondial, dar a semnat și comedii la fel de faimoase, cum este și Elixirul dragostei. Acestea din urmă sunt renumite pentru melodiile captivante, care însă transmit cele mai adânci emoții.

Adina, protagonista comediei, este curtată de doi bărbați, personaje care reprezintă două viziuni contradictorii ale dragostei. Nemorino (numele căruia se traduce ca și ,,neînsemnat”) îi oferă o iubire naivă și pură, iar sergentul Belcore o abordează plin de încredere, șarm, dar și de frivolitate – oare cine va fi alesul lui Adina? Nemorino își pune speranțele în elixirul vândut de doctorul Dulcamara, rezultatul însă va fi ,,dulce-amar”, cum indică și numele doctorului…

În rolul lui Nemorino, spectatorii îl pot vedea pe Tony Bardon, solist care se bucură de o carieră internațională. Rolul lui Adina va fi interpretat de Katalin Kolcsár, cel al sergentului Belcore de Csaba Sándor, iar în rolul doctorului Dulcamara îl putem vedea pe Arpad Sándor. Spectacolul este dirijat de Zsolt Jankó, regia: Andras Kürthy. Rolul lui Martino va fi interpretat de un membru al companiei care de obicei lucrează în spatele scenei, responsabil de decor: Marton Tóth, maestru scenă, care anul acesta aniversează 40 de ani de activitate în cadrul operei.

Related posts

Leave a Comment