Elevii vor merge din nou în practică agricolă, aşa cum se întâmpla înainte de 1989


Elevii vor merge din nou în practică agricolă. E drept, condiţiile vor fi diferite. Din toamnă, toţi elevii din clasa întâi până în clasa a VIII-a vor merge în excursii la ferme, dar şi în staţiuni de cercetare pentru a învăţa cum să culeagă fructe şi legume.
Înainte de 1989 toţi elevii, începând de la clasa a V-a şi până la liceu, făceau ceea ce se numea atunci Practică agricolă. La începutul anului şcolar, pentru perioade de timp cuprinse între două săptămâni şi o lună, elevii mergeau la recoltat porumb, sfeclă sau cules de struguri.
Din această toamnă, copiii vor face din nou cunoştinţă cu munca la ţară. Un milion o sută de mii de elevi, din clasele 1 – 8 vor merge cu profesorii la ferme pentru a învăţa cum se culeg legumele şi fructele.
“Să vadă cum se produc fructele, sa ii invete care sunt avantajele unei diete sanatoase. aceste măsuri adiacente sunt prevazute expres in acest program european şi de regulamentul care finanţează”, a declarat Mihail Dumitriu, ministrul Agriculturii.
Un exemplu despre cum se munceşte la ţară a dat chiar premierul, care a făcut demonstraţii despre cum se dă la coasă. Ministrul Agriculturii spune că surpriza pe care o pregăteşte din toamnă elevilor face parte din programul “Fructele în şcoli”.
“Noi am optat pentr activitatea practica, vizitarea unor ferme, vizionarea unor filme, spoturi şi astfel copii din mediul urban care nu au contact cu agricultura să vadă cum se produc fructele”, explică Mihail Dumitriu, ministrul Agriculturii. Pentru acest proiect, Uniunea Europeană oferă României 9 milioane de euro.

Related posts

Leave a Comment