Elevi clujeni daţi afară de la examenul de bacalaureat pentru că au fost prinsi copiind.

Câţiva candidaţii care au susţinut miercuri probele scrise la matematică şi istorie au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze cu ajutorul fiţuicilor şi a telefoanelor mobile.Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Cluj (ISJ), Horia Corches, 4 elevi au fost daţi afară din examenul de bacalaureat. Doi dintre ei au încercat să copieze cu ajutorul fiţuicilor, iar doi cu ajutorul telefoanelor mobile, prin căşti.
Acesta a mai declarat pentru MediaFax: „La examenul de bacalaureat de miercuri au fost patru elevi eliminaţi. Doi elevi de la Liceul «Alexandru Borza» din Cluj-Napoca au fost prinşi cu fiţuici asupra lor, iar ceilalţi doi, de la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny» din Cluj-Napoca şi Liceul «Ana Ipătescu», aveau telefoane mobile cu căşti”.
În judeţul Cluj, miercuri, au susţinut probele scrise la matematică şi istorie ale examenului de bacalaureat 6.278 de elevi dintre cei 6.569 înscrişii iar 287 au fost absenţi.
Examenul de bacalaureat va continua vineri cu proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.
Prima afişare a rezultatalor va avea loc duminică 4 iulie, până la ora 16.00. Tot atunci, până la ora 20.00, studenţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale obţinute în urma recorectării examenelor vor fi afişate în data de 8 iulie.

Related posts

Leave a Comment