Ediția numărul IV a Întâlnirii Naționale a Voluntarilor, Sovata 2014

În perioada 6-10 martie, la Sovata, Asociația Little People România a organizat cea dea patra ediție a Întâlnirii Naționale a Voluntarilor care desfășoară activitățizilnice pe secțiile de oncopediatrie din România și Republica Moldova.Programele și activitățile desfășurate de cei 110 voluntari în 9 centre majore oncopediatrice sunt recunoscute și apreciate la nivel național și internațional,urmărind integrarea unui standard de calitate al intervențiilor psihosociale în strategia de tratament.

Anual, în cadrul evenimentului, voluntarii, studenți și specialiști, din Iași, Timișoara,Cluj, București și Chișinău, au parte de sesiuni intensive de pregătire, team-building,discuții și dezbateri referitoare la programele implementate în beneficiul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.

,,Copiii bolnavi de cancer nu fac parte dintr-o clasă sau rasă diferită. Ei sunt copii caoricare alţii, doar că se confruntă cu o provocare foarte serioasă ce le poate puneuneori viaţa în pericol. Nu au nevoie de milă. Au nevoie în schimb de o empatie caresă vină din suflet, de grijă şi atenţie, de răbdare, de un angajament total din parteanoastră şi de o mare măsură de profesionalism.Uitându-mă astăzi la Little People, vădaceleaşi valori în fiecare membru în parte. Văd dedicare, angajament faţă de cauză,dorinţa de a învăţa lucruri noi, de a lucra din greu şi fără întrerupere pentru a face odiferenţă.
Centrul universului nostru va rămâne mereu acel mic pacient, dar activitatea noastrăs-a extins mult mai departe decât mi-aş fi imaginat vreodată. Cu mulţi ani în urmăcăutam modalitatea optimă de a-i ajuta pe copiii din România să facă faţă maladiei decare sufereau şi schimbărilor survenite în urma acestei boli. Acum, marea provocarecu care ne confruntăm este ca programul complex creat de noi să rămână sustenabilşi să fie reprodus în cât mai multe secţii de oncologie şi, totodată, să studiemimpactul intervenţiilor noastre, să ne îmbunătăţim serviciile, să încercăm noi metode,să învăţăm lucruri noi – şi să putem preda toate aceste cunoştinţe şi altora.
În fiecare an Asociaţia Little People instruieşte studenţi la psihologie şi alte ştiinţeasociate. Aceşti studenţi, selectaţi, formaţi şi supervizaţi cu atenţie, asigură resurseleumane necesare în activităţile noastre clinice, fiind indispensabili în interacţiunile pecare le asigurăm zilnic în spitalele din România.” – a declarat Katie Rizvi, fondatorAsociaţia Little People.

Programele Asociaţiei Little People au fost premiate în 2013 atât la nivel naţional cât şiinternaţional. „Nu Mi-e frică!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii şi tineriibolnavi de cancer, a câştigat Marele Premiu al Fundaţiei Erste, fiind ales dintr-un total de2000 de aplicaţii din 13 ţări. De asemenea, programul Fun School „Şcoala mea în spital” a fostmarele câştigător în cadrul Galei Societăţii Civile dintr-un total de 220 de proiecte. AsociațiaLittle People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijinpsihosocial care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung apacienților, dar și a celor care au învins boala. În 2013, Asociația Little People și-a extinsserviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției deoncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,FunSchool” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară.Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția paciențilordin secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatultinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.

Related posts

Leave a Comment