Dubai, oraşul care nu doarme niciodată

Cine are nevoie de somn când sunt atâtea de văzut şi de făcut? Indiferent că faci doar un scurt popas în Dubai sau îţi doreşti să scoţi cât mai mult din călătoria ta aici, întotdeauna vei avea ceva de făcut, indiferent de oră. Citeşte aici ghidul nostru a 24 de ore într-un oraş ce nu doarme niciodată, potrivit ClujInsider.ro.

Iată cum îşi poate petrece un turist o zi în Dubai:

 

05.00 – Piaţa de fructe şi legume Al Aweer

Porneşte în forţă la piaţa de fructe şi legume Al Aweer, care adună unele dintre cele mai proaspete fructe şi legume din ţară, toate disponibile la preţuri negociabile. Această piaţă vibrantă este o simfonie de culori, sunete, mirosuri şi peisaje, oferind astfel o experienţă aflată la polul opus faţă de cea a unui în supermarket. Nu-ţi uita aparatul foto!

06.30 – Pista de biciclete Al Qudra

Cu o privelişte spectaculoasă la răsărit, pista de biciclete Al Qudra e locul perfect pentru cei aflaţi în căutarea aventurii. Pista de 86 de kilometri lungime oferă panorame spectaculoase asupra dunelor din deşertul Dubai, iar pe măsură ce înaintezi pe parcursul ei, s-ar putea chiar să întâlneşti fauna locală, spre exemplu maiestuosul oryx (şi, ocazional, câte un cal şi un călăreţ).

08.30 – Mic dejun lângă valurile de la Kite Beach

Gurmanzii se vor simţi răsfăţaţi de paleta largă de restaurante trendy, cafenele şi concepte culinare interesate, toate la o aruncătură de băţ de apele limpezi ale Golfului Persic. Faleza de la Kite Beach are şi o mulţime de puncte cu privelişti pitoreşti unde să te relaxezi şi să mănânci din zbor ceva delicios în timp ce simţi nisipul sub picioare – inclusiv la Park House, The Surf Café sau Al Ijaza Cafeteria, ambele locuri cunoscute pentru mâncarea delicioasă la pachet.

11.00 – O vizită pe platforma din Burj Khalifa

Nicio vizită în Dubai nu e completă fără o vizită până în vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume – care oferă o privelişte completă, la 360 de grade, asupra oraşului, a deşertului şi a oceanului, prin intermediul unui spaţiu delimitat, de sus până jos, de sticlă. Terasa în aer liber este dotată cu telescoape digitale, care îţi vor oferi ocazia unor călătorii în timp, oferindu-ţi imagini reale ale trecutului şi viitorului deopotrivă.

13.00 – Prânz la Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înţelegere Culturală

Aflat în cartierul istoric Al Fahidi, unul dintre cele mai vechi din Dubai, Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înţelegere Culturală (SMCCU) serveşte prânzuri tradiţionale arăbeşti în superbul decor al turnului de vânt restaurat, unde vizitatorii se pot bucura de o masă cu arome locale, în timp ce discută cu localnici despre cultura, obiceiurile şi religia Emiratelor. Orice întrebări ai avea – indiferent cât de sensibile – nu te teme să le pui.

15.00 – Răcoreşte-te la Aquaventure

Numit recent de Trip Advisor drept cel mai bun parc acvatic din Dubai, Aquaventure de la Atlantis, The Palm oferă pauza perfectă de bălăceală pentru întreaga familie. Trebuie doar să alegi între diferitele tobogane, întâlniri de gradul unu cu rechini şi pisici de mare, sau câteva ore de relaxare pe cei 700 de metri de plajă privată.

20.00 – Cină la fântânile dansatoare

Admiră hipnotica fântână Dubai de la oricare din restaurantele de jur împrejur, din Downtown Dubai. Indiferent că optezi pentru atmosfera franţuzească din Madeleine Café & Boulangerie, aerul relaxat de la restaurantul thailandez Thiptara, sau delicioasa bucătărie italiană de pe terasa de la Serafina, aceste puncte pitoreşti îţi oferă o privelişte spectaculoasă direct către cel mai popular show de lumini al oraşului Dubai.

22.30 – Bea ceva în timp ce admiri priveliştea de la Madinat Jumeirah

Priveliştea panoramică înspre Golful Persic, statura impunătoare a Burj Al Arab sau minunatul râu artificial transformă Madinat Jumeirah în una din locaţiile perfecte de unde să apreciezi splendoarea oraşului la adevărata ei valoare. Printre cele mai mult de 40 de restaurante şi baruri premium, vizitatorii pot bea ceva în timp ce admiră panorama de la Kalsa Pool Bar sau Bahri Bar and The Agency, sau pot dansa pe muzică live în localul cu tematică polineziană Trader Vic’s.

00.00 – Karaoke la Lucky Voice

Îndreaptă-te către Lucky Voice şi cântă-ţi piesele preferate într-o cabină privată de karaoke, în care poţi alege din peste 15.000 de piese. Spaţiul are un aer disco de anii 70, cu tot cu duzinile de globuri care atârnă din tavan – unduindu-se, pulsând şi schimbându-şi culoarea.

02.00 – Masa de după miezul nopţii

Dubai oferă o mulţime de opţiuni pentru o masă rapidă after-hours sau chiar pentru un ospăţ complet în mijlocul nopţii. Gustă dintr-un manakish clasic cu brânză la patiseria libaneză Al Reef, mâncare levantină şi shawarma direct de pe stradă la Zaroob sau îndreptă-te către SALT pentru un meniu cu burgeri delicioşi (trebuie neapărat să încerci un Cheetos Chicken Burger), cartofi prăjiţi şi shake-uri.

04.00 – Răsărit deasupra deşertului în balonul cu aer cald

Dacă mai eşti încă treaz, bucură-te de răsărit şi admiră nuanţele aurii ale dunelor în timp ce pluteşti la 1.200 de metri deasupra deşertului, a oazelor de culoarea smaraldului cu oryx şi gazele sau a cămilelor rătăcitoare, în habitatul lor natural. Explorează cerurile împreună cu o echipă de la Balloon AdventuresSindbad Balloons sau Platinum Heritage, pentru un tur senzaţional, la înălţime – la propriu şi la figurat.

Related posts

Leave a Comment