Drumul Răchițele – Ic Ponor va fi gata până la finalul lui noiembrie

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri turistice din Munții Apuseni va fi modernizat în următoarea perioadă. Drumul Răchițele – Ic Ponor pune în valoare unele dintre cele mai frumoase zone din Carpații Occidentali și va asigura accesul la obiective turistice precum Cetățile Ponorului sau cascada Vălul Miresii.Drumul județean Răchițele – Ic Ponor are o lungime de 20,5 kilometri. Lucrările de reabilitare au început în anul 2009, însă au fost întrerupte din cauza unor neînțelegeri dintre reprezentanții Consiliului Județean Cluj și cei ai constructorilor. Acum, lucrările vor fi reluate, iar asfaltul va fi turnat chiar în zilele următoare. Drumul turistic, cu tot cu parapeți și marcaje, va fi gata până la finalul anului, spune directorul Regiei Autonome a Domeniului Public și Privat, Mircea Avram.

El afirmă că, inițial, reprezentanții regiei au estimat costul pentru restul de lucrări la 18,2 milioane de euro, iar după licitație, costul a ajuns la 13,3 milioane de euro. Astfel, costul total, inclusiv pentru lucrările deja executate, va ajunge la 42 de milioane de euro.

Specialiștii în turism cred că reabilitarea acestui drum va favoriza dezvoltarea zonei. Ei spun că drumul din Apuseni poate atrage un număr comparabil de vizitatori cu cel al Transfăgărășanului sau Transalpinei.

Related posts

Leave a Comment