Drepturile Copilului celebrate la Cluj

De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, la Cluj, vor avea loc mai multe evenimente.Drepturile Copiilor sunt celebrate internaţional în data de 20 noiembrie.

La Cluj vor avea loc mai multe evenimente dedicate atât copiilor, cât şi familiilor.

Serviciul de Consiliere pentru Părinţi şi Copii, în colaborare cu Centrul Maternal „Luminiţa” din Cluj-Napoca, Centrul Maternal şi Centrul de Zi „Iris” din Câmpia Turzii, va organiza o campanie de informare privind dreptul copilului la familie, intitulată „Copii şi părinţi împreună”. În Centrul Maternal „Luminiţa” se va desfăşura un grup de suport cu rezidentele pe aceasta temă, iar reprezentanţii Centrului Maternal şi de zi „Iris” din Câmpia Turzii vor interacţiona cu actorii sociali din comunitatea locală Câmpia Turzii şi vor distribui materiale informative privind specificul acestei zile.

Copiii rezidenţi de la Căsuţa „Perlino” şi cei cu măsura de protecţie specială din asistenţă maternală şi plasament la familie-componenta Centrului Judeţean de Intervenţie pentru Copilul Abuzat vor participa la un spectacol care cuprinde dansuri, jocuri, face-painting şi modelaj baloane, se va desfăşura în sala Cardinal Iuliu Hosu din cadrul Asociaţiei Caritas şi este organizat în colaborare cu Asociaţia Tineretului Unit – ASTRU Cluj.

De asemenea, elevii clasei a IV-a de la Şcoala „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca se întâlnesc cu specialiştii Serviciului Consiliere şi reprezentanţii bibliotecii, la sediul Bibliotecii Judeţene Cluj, Filiala Mănăştur „Traian Brad”, pentru a dezbate drepturile şi responsabilităţile copilului.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume.

În România, Convenţia a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990. Prevederile Convenţiei, au stat la baza elaborării Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile şi libertăţile de care trebuie să se bucure fiecare copil.


Related posts

Leave a Comment