Două personalităţi clujene omagiate pentru merite deosebite


Preşedintele Academiei Române, profesorul Ionel Haiduc şi unul dintre veteranii jurnalismului din Transilvania, Virgil Lazăr au primit azi, 18 decembrie, diploma Meritul Civic, pentru eforturile depuse pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă România.Reprezentanţii Ligii Apărării Drepturilor Omului (L.A.D.O.) din Cluj au omagiat azi, două personalităţi cu merite deosebite: academicianul Ionel Haiduc şi jurnalistul Virgil Lazăr.
Evenimentul a avut loc la Capela Sfântul Iosif, a catedralei greco-catolice în construcţie din Piaţa Timotei Cipariu, nu întâmplător, ci pentru că biserica a reprezentat un factor important în lupta pentru libertate.
Din păcate, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, nu a putut fi prezent, dar diploma a fost înmânată soţiei acestuia, care a transmis gândurile şi mulţumirile sale. Acesta a luptat pentru ca Academia să îşi recâştige prestigiul care a fost umbrit de evenimente din perioada comunistă.
Jurnalistul Virgil Lazăr, în vârstă de 78 de ani, unul dintre cei mai vechi şi mai experimentaţi din branşa gazetarilor din Cluj, a primit diploma Pentru Implicare în Comunitate.
Acesta a lucrat 50 de ani neîntrerupt pentru aceeaşi publicaţie, “România liberă”. În tot acest timp, dar şi după ce a ieşit la pensie şi a continuat să scrie în paginile publicaţiei care l-a consacrat, dar şi în revista “Aldina”, a scris şi a militat pentru respectarea dreptului la libertatea de exprimare.
Manifestarea a fost precedată de o rugăciune pentru sufletele eroilor care s-au jertfit la Revoluţie în urmă cu 20 de ani.

Related posts

Leave a Comment