Două parcuri industriale Tetarom în Feleacu

Comuna Feleacu va găzdui două noi parcuri industriale. Acestea vor fi amenajate de către societatea Tetarom, cea care a creat şi parcul industrial în care se află fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu, dr şi parcul industrial din Cluj, unde se află fabricile gigantului american Emerson.Anunţul referitor la investiţie a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Aln Tişe. El a declarat că ambele parcuri industriale se vor afla în apropierea centurii Vâlcele-Apahida, la circa doi kilometri de o parte şi de alta a nodului rutier dintre centură şi drumul european E 60 Turda – Cluj-Napoca.
Primul parc va fi unul logistic şi pentru IMM-uri şi va avea o suprafaţă de 85 de hectare. Acesta va găzdui inclusiv un incubator pentru afaceri. Valoarea investiţiei va fi de circa 11 milioane de euro. Jumătate din bani ar urma să provină din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, iar cealaltă, din fondurile Uniunii Europene, a spus Alin Tişe.
Cel de-al doilea parc industrial ar urma să aibă o suprafaţă de 100 de hectare. El ar urma să fie acoperit cu panouri fotovoltaice şi să producă energie electrică. Acest parc ar urma să fie realizat de un investitor privat. Valoarea investiţiei ar urma să fie de circa 20 de milioane de euro. În schimbul terenului şi a amenajării viitorului parc industrial, Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Local Feleacu ar urma să primească energie electrică, pe care o vor putea folosit pentru consumul instituţiilor proprii ori vor putea să o vândă agenţilor economici.

Related posts

Leave a Comment