Domnişoara Julie, reluat în această stagiune pe scena Teatrului Maghiar clujean

Spectacolul Domnișoara Julie de August Strindberg va fi reluat în stagiunea 2015/2016, în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj.Primul spectacol este programat joi, 29 ianuarie, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului, iar următorul se va juca duminică, 14 februarie, ora 20.00.

„Îmi doresc un spectacol care să răstoarne, astăzi, într-un mod profund aceleaşi tabuuri, raportate la zilele noastre, cu care Strindberg lupta în vremea lui. Marea mea surpriză cu această piesă, a fost că ea și-a păstrat forța, violența și perversitatea chiar și în ziua de azi” susţine regizorul Felix Alexa.

Potrivit regizorului, piesa a fost un mare scandal în epocă, a fost cenzurată, nu a fost jucată în Suedia timp de 16 de ani.

Cele mai importante elemente ale jocului pe scena din Cluj sunt cele senzoriale: să miroasă a friptură la începutul spectacolului, să fiarbă apa pe aragaz, să existe un canar viu în colivie. “Vroiam să funcționeze bucătăria, și să nu fie doar un decor de teatru, să funcționeze cuțitele, merele, mirosurile, hotele, și publicul să fie astfel introdus într-o bucătărie reală, care devine scena unui spectacol al vieții. În bucătăria noastră „se prelucrează” alimente, dar și relații umane, e un spațiu vital și extrem de viu. Bucătăria este un spațiu care trăiește atâta vreme cât casa este locuită, ea moare odată cu stăpânii. Ea palpită odată cu creșterea intensității relației dintre domnișoara Julie și Jean”, explică Felix Alexa.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30′ înainte de spectacol).

Related posts

Leave a Comment