Doi cetățeni polonezi au fost prinși cu droguri la vama Petea

Doi tineri din Polonia, de 27 și 28 de ani, au fost prinși miercuri de polițiștii de frontieră și lucrătorii SCCO Satu Mare la Vama Petea cu droguri ascunse în bagaje. Cei doi au declarat că veneau în România la festivalul UNTOLD care începe joi la Cluj-Napoca.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi călătoreau din Polonia și au spus că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj.

În urma controlului, polițiștii de frontieră împreună cu câinele polițist Cima, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanțe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripția Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripția Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripția Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripția Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere și trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen.

Dosar penal pentru trafic de droguri

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

Poliția de Frontieră anunță că, în contextul desfășurării festivalului Untold, care are loc în perioada 4-7 august în Cluj-Napoca, poliţiştii de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, împreună cu poliţişti din IPJ-uri și specialişti antidrog, desfăşoară în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării acţiuni preventive în sistem integrat pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

Câini anti-drog

Astfel, la frontiera de vest a României, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Astfel, începând de miercuri câinii Dit, Neva şi Cima se află în misiune la PTF Borș, PTF Nădlac II, respectiv PTF Petea.

De asemenea, şi pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de MAI pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, vor ajunge în sprijin doi câini de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializați în controlul antidrog.

Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea participării în siguranță la festivalul de muzică Untold.

Related posts

Leave a Comment