Dănilă Prepeleac si Paprikajancsi, în acest weekend la Puck

Micutii clujeni se vor putea bucura, în weekend-ul 5 – 6 octombrie 2019, de două spectacole cu personaje populare româneşti şi maghiare, la teatrul de păpusi Puck.

Astfel, sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 11:00, este programat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. Este un spectacol de bâlci, cu aventură si umor.

Distributie: György László si Giriti Réka. Păpusi realizate de: György László si Szabó Tünde.

Vestit pentru curajul, îndemânarea si istetimea lui, Paprikajancsi ajunge să îl învingă chiar pe Diavol. E un personaj popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, cu limbajul ei aparte.

Duminică, 6 octombrie 2019, de la orele 11:00 si 12:30, va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul, regia si ilustratia muzicală a lui Traian Savinescu. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu. Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Distributia: Ionut Constantinescu, Frunzina Anghel, Călin Muresan, Ramona Atănăsoaie/Angelica Pamfilie si Robert Gutunoiu.

Este o aventură antrenantă, prezentată în stilul spumos si mucalit al lui Creangă, care-ti cucereste publicul încă din primele momente. Năzdrăvăniile incredibile ale personajului principal sunt prezentate într-o viziune cuceritoare, în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei. Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât si adultilor, si are mare priză la public: este viu, colorat, interactiv, cu un joc actoricesc încântător, în care protagonistii aduc sala pe scenă, iar teatrul este adus în mijlocul publicului.


Related posts

Leave a Comment