Directorii de instituţii care se implică în campania PDL vor fi daţi afară


Candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a anunţat că întâi vor fi schimbaţi prefecţii.După învestirea noului guvern, şefii instituţiilor deconcentrate vor fi schimbaţi imediat dacă se va constata că aceştia se implică în campania PDL, a comentat liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, la REALITATEA FM Cluj. Acesta a atras atenţia că deja pot fi acuzaţi de acţiuni propagandistice atât şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi cel al Direcţiei Silvice.
Primele schimbări pe care le va face noul guvern vizează instituţia prefectului. “Prefecţii sunt reprezentanţii guvernului în teritoriu. De vreme ce vom avea un nou guvern, este normal ca şi echipa să fie alta. Nu poţi să-ţi implementezi propriile politici cu oameni care reprezintă interesele foştilor guvernanţi”, a precizat senatorul PNL Marius Nicoară.
El a amintit că pe vremea când PDL a ajuns la putere parlamentarul Mihail Hărdău le-a transmis celor din opoziţie că nu poate intra în teren să-şi joace propriul joc cu adversarii. “Îi dau dreptate domnului Hărdău, aşa este. Fiecare guvern trebuie să-şi implementeze politica de guvernare cu o echipă de prefecţi care să-i reprezinte”, a precizat Nicoară.
În cazul directorilor instituţiilor deconcentrate nu s-a luat încă în discuţie varianta schimbării directorilor. “Aceste instituţii deconcentrate sunt, de regulă, subordonate ministerelor. Deci ele vor avea obligaţia să respecte proiectele lansate de ministere, aşa încât nu s-a pus problema să schimbăm directorii”, a spus liberalul Nicoară.
Acest lucru nu înseamnă însă că aceşti directori trebuie să rămână foarte relaxaţi. Nicoară a anunţat că activitatea lor este monitorizată şi că toţi cei care se vor implica în campania PDL vor fi înlăturaţi imediat. “Am aflat că sunt directori de deconcentrate care deja au început să se implice în susţinerea campaniei PDL, iar acest lucru nu-l vom putea tolera. Dacă noul guvern va fi învestit, îi vom da afară imediat”, a spus Nicoară. El a făcut referire la şeful Inpectoratului Şcolar Judeţean, Anca Hodorogea, care ar fi împărţit materiale propagandistice în şcoli, dar şi la directorul Direcţiei Silvice, Ioan Morar, care s-ar fi angajat să strângă fonduri de la pădurari pentru campania PDL. Nici unul dintre cei doi directori nu a putut fi contactat pentru a răspunde la acuzaţiile lansate de Nicoară. El a subliniat că USL are oameni profesionişti, care pot face performanţă în cadrul acestor instituţii.

Related posts

Leave a Comment