Din scaunul cu rotile la Primărie. Mircea Năstase candidează din partea PSRO la Primăria Baciu

Liderii PSRO, partidul lui Mircea Geoană, au făcut o alegere mai puțin obișnuită pentru Primăria comunei Baciu. Pentru funcția de edil va candida un domn care este imobilizat în scaunul cu rotile, dar care are o reputație de om integru și inteligent.Mircea Năstase, candidatul PSRO la Primăria Baciu, se va lupta nu doar cu ceilalți contracandidați, ci și cu boala care îl ține, din 2010, în scaunul cu rotile. Ideea candidaturii sale la Primărie i-a venit liderului PSRO Cluj, fostul deputat Mircia Giurgiu.

”Cred că un om cu dizabilități poate fi un bun primar. Totul este să fie integru, să fie inteligent și să fie capabil să creeze o administrație eficientă. Domnul Năstase are toate aceste calități. Îl cunosc de multă vreme, pentru că timp de 17 ani a fost tipograf la Imprimeria Ardealul, unde am fost colegi”, a spus Mircia Giurgiu. El mai adaugă că ”prezența unei dizabilități fizice nu înseamnă că o persoană nu poate fi un conducător bun. Să nu uităm că președintele Statelor Unite ale Americii, Roosevelt, a câștigat Cel de-al Doilea Război Mondial din scaunul cu rotile”. Liderul PSRO este convins că a găsit cea mai bună strategie pentru Primăria Baciu, pentru că, după ce a anunțat pe rețelele de socializare că îl va susține pe Mircea Năstase pentru primăria comunei clujene, un val de simpatie s-a manifestat prin mii de aprecieri, distribuiri și mesaje de încurajare.

Mircia Giurgiu, candidatul PSRO la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că a discutat problema candidaturii la Primăria Baciu și cu președintele partidului, fostul ministru de Externe Mircea Geoană. ”Domnul președinte a primit cu interes propunerea noastră și ne va susține. PSRO este un partid cu o pronunțată dimensiune socială, iar dincolo de doctrină, noi aplicăm practic idei precum egalitatea de șansă și nediscriminarea”, a adăugat Mircia Giurgiu.

La rândul său, candidatul PSRO la Primăria Baciu, Mircea Năstase, a declarat că a decis să intre în competiția electorală deoarece dorește să facă ceva pentru comunitatea în care trăiește. ”Voi discuta cu cetățenii din Baciu și vom alcătui un plan pentru comunitate. Nu contează ce vreau eu, ci ceea ce doresc oamenii. Bineînțeles că am planuri pentru comună. De exemplu, să construim un ștrand în Baciu pentru toți cei care locuiesc aici. De asemenea, vrem să ridicăm calitatea vieții. Am o fiică ce trăiește în Spania și aș dori să revină acasă. Bineînțeles, am în vedere și soarta oamenilor cu dizabilități. Aș vrea să rezolvăm problema indemnizațiilor pentru persoanele care sunt însoțitorii celor cu dizabilități și să reducem inegalitatea socială”, a spus Mircea Năstase. El a adăugat că, chiar și dacă nu va câștiga Primăria, își dorește să lupte din Consiliul Local Baciu pentru ideile sale. ”Eu nu sunt politician, dar cred că oamenii au ieșit în stradă tocmai pentru că nu mai doresc politicieni”, a adăugat Mircea Năstase. El însă nu este prima persoană cu dizabilități care face pasul spre politică. În trecut, cunoscutul pictor Gheorghe Aștilean, la rândul său imobilizat într-un scaun cu rotile, a devenit membru al PNG, partidul cumpărat de Gigi Becali. Gheorghe Aștilean nu a reușit însă să se impună în politică.

Related posts

Leave a Comment