Descoperirea care va schimba radical viaţa pe un înteg continent


Africa este cel mai secetos loc al planetei, însă cercetătorii au rămas bulversaţi când au descoperit că sub continentul african se află o rezervă uriaşă de apă dulce.
Geologii de la Universitatea College din Londra au întocmit o hartă care scoate la iveală faptul că sub ţări precum Algeria, Libia, Suda, sau Egipt se află cantităţi uriaşe de apă. Numai sub deşertul Sahara sunt 0,66 milioane de kilometri cubi de apă potabilă, de 100 de ori mai multă decât se află pe suprafaţa continentului, scrie Daily Mail.
Însă, această rezervă de apă nu va putea fi exploatată în integralitate din cauza poziţionării sale.
Cu siguranţă această descoperire va schimba pentru totdeauna destinul acestui continent, iar pentru a exemplifica acest lucru, geologii au publicat date conform cărora numai rezerva de apă care se află sub Etiopia ar putea asigura necesarul pentru 520 de milioane de oameni.
În Africa, la ora actuală, 300.000.000 de oameni riscă să moară de sete, pentru că nu au acces la nicio sursă de apă potabilă.
Cu toate că se află pe această “mină de aur”, explorarea resurselor de apă ar putea fi întârziată din cauza costurilor foarte mari. Punga de apă se află la 100-250 de metri sub pământ, iar pentru a ajunge la ea ar fi necesar un echipament extrem de sofisticat.

Related posts

Leave a Comment