Denunț penal pentru groapa de gunoi a Clujului

Președintele PNL al Consiliul Județean Cluj, Horia Uioreanu, intenționează să depună un denunț penal legat de noua rampă ecologică de gunoi a județului. El afirmă că are mari dubii legate de corectitudinea studiului geologic referitor la amplasamentul noii rampe, situat pe un versant al Dealului Feleacului.”Pentru că sunt de profesie inginer geolog, ochiometric, mi-am putut da seama că există un mare risc de a fi probleme. Această convingere îmi este întărită și de faptul că au existat probleme hidrotehnice și alunecări de teren în cazul centurii de ocolire a Clujului Vâlcele – Apahida”, a spus Horia Uioreanu. El este de părere că studiu geologic al viitoarei rampe de gunoi a fost făcut ”doar pe hârtie” ori a fost făcut superficial.

Președintele Consiliului Județean Cluj a declarat că a cerut o expertiză geologică și a afirmat că va prezenta rezultatele noului studiu în viitoarea ședință de consiliu. Horia Uioreanu a mai spus că, în opinia sa, pentru remedierea problemelor, există posibilitatea de a executa noi lucrări de consolidare, care vor crește prețul proiectului, ori de a muta amplasamentul viitoarei rampe ecologice, lucru care ar presupune întârzierea realizării proiectului.

De două zile, depozitarea deșeurilor pe vechile rampe de deșeuri din județul Cluj a fost oprită, ca urmare a atingerii termenelor de tranziție, convenite cu Uniunea Europeană. În această situație, deșeurile din orașul Huedin sunt transportate pe o rampă din orașul bihorean Aleșd, iar cele din nordul județului pe o rampă intermediară din orașul Gherla. Celelalte sunt depozitate, deocamdată, pe o rampă privată, autorizată temporar, care aparține companiei de salubritate Brantner Vereș.

Related posts

Leave a Comment