Demonstraţii gastronomice și meșteșuguri cu tradiție, la Târgul Produs de România

Asociația Produs de Cluj organizează a III-a ediție a Târgului Produs de România la Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai, între orele 10:00 și 22:00.

La Târgul Produs de România de la Cluj-Napoca vor fi prezenți 100 de expozanți din România și Republica Moldova. Ei vor oferi publicului vizitator produse tradiționale din carne și lapte, de la slănină, cârnați și jumări, la caș proaspăt sau maturat, telemea și brânză de burduf. Apicultorii vor fi și ei prezenţi cu toate produsele lor: miere, polen, lăptișor de matcă, faguri sau ceară. Amatorii de dulciuri vor avea la dispoziție o varietate de tentații, renumitul cozonac domnesc, turtă dulce, ciocolată și prăjituri de casă. Cunoscătorii vor putea degusta vinuri și țuică, produse din pește, uleiuri presate la rece, dar și pâine de casă, zacuscă, gemuri, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale. Produsele pe bază de lavandă, cele din trandafiri de Damasc, dar şi cosmeticele naturale vor putea fi găsite şi ele. Pe standurile artizanilor vor fi prezente costume populare tradiționale, lucrate de mână, podoabe, obiecte de marochinărie, obiecte din lemn, dar și plante suculente, legume și fructe de sezon.

Cei care doresc să descopere tainele meşteşugurilor de odinioară o pot face în cadrul atelierelor de sculptură în lemn, olărit, pictură pe ceramică, confecţionat opinci sau lână împâslită.

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc demonstraţii gastronomice, iar în incinta târgului va fi şi o zonă de distracţie şi agrement pentru copii şi părinţi.

Cei interesați sunt așteptați pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” cu gusturi din întreaga Românie.

Related posts

Leave a Comment