De la Avignon la Cluj

Tearul Maghiar de Stat invită publicul la premiera spectacolului „Născut pentru niciodată” în regia lui Tompa Gabor, pe textul lui Visky Andras. Premiera spectacolului a avut loc în această vară pe scena teatrului din Avignon iar la sfârşitul acestei luni, publicul va avea ocazia să-l urmarească pe scena clujeană.Povestea este o continuare a reprezentaţiei „Vinerea lungă”, o poveste a supravieţuirii. Pe fondul Holocaustului, András Visky aduce pe scenă povestea unui om fără nume, cu identitate necunoscută. Tema propusă incită la reflecţie asupra destinelor popoarelor, a ceea ce lăsăm ca moştenire, a locului religiei în relaţia noastră cu lumea, a ceea ce suntem şi, mai ales, de ce am ajuns până aici După premiera din decembrie 2006 pe aceeaşi tema cu spectacolul „Vinerea lungă” (trecerea de la lagărele naziste la cele comuniste din anii 50-70), miercuri, 30 septembrie TMS invită publicul la spectacolul „Născut pentru niciodată” cu începere de la ora 20.00.
Din distribuţie fac parte Áron Dimény, Hilda Péter, Attila Orbán, Zsolt Bogdán, Lehel Salat, Ernő Galló, Ferenc Sinkó, Balázs Bodolai, Enikő Györgyjakab, Emőke Kató.
Dramaturgia: András Visky. Decor şi costume: Carmencita Brojboiu. Coregrafia: Vava Ştefănescu. Ilustraţia muzicală: Gábor Tompa. Asistent de dramaturgie: Kinga Kovács. Măşti: Attila Venczel. Regizor tehnic: Borsos Levente. Sufleur: Kerezsy Imola

Related posts

Leave a Comment