Dancila: Victor Negrescu este propunerea Romaniei pentru postul de comisar european

Fostul ministru pentru Afaceri Europene şi ex-europarlamentar Victor Negrescu este noua nominalizare a României pentru postul de comisar european, după ce Guvernul PSD încă în funcţie a făcut alte trei nominalizări, toate cu probleme. Premierul în funcţie, Viorica Dăncilă, prezentă la Cluj, a confirmat că a trimis azi scrisoarea cu nominalizarea oficială, chiar dacă acest lucru a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că Guvernul demis în urma moţiunii de cenzură nu are legitimitatea necesară pentru a propune un comisar european.

Viorica Dăncilă spune că a făcut o nouă nominalizare la insistenţele noului preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a adăugat că preşedintele României, Klaus Iohannis, ştia de aceste insistenţe. ”Domnul Iohannis a primit aceeaşi scrisoare pe care am primit-o şi eu. Asta arată că domnul Iohannis, din motive electorale, are altă abordare”, a spus Viorica Dăncilă.

 

România este ultima ţară membră a Uniunii Europene care, până azi, nu avea un nou candidat pentru postul de comisar european. Prima nominalizare, Rovana Plumb, a fost respinsă de Parlamentul European din cauza unor probleme de integritate. Au fost puse în discuţie şi candidaturile fostului vicepremier Dan Nica şi cea a secretarului de stat Gabriela Ciot.

Related posts

One Thought to “Dancila: Victor Negrescu este propunerea Romaniei pentru postul de comisar european”

  1. […] Află de aici cine este Victor Negrescu, o altă propunere a PSD pentru comisar european. […]

Leave a Comment