Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS

Dacian Cioloș a fost ales în funcția de președinte al USR PLUS. El a câștigat turul al doilea al alegerilor interne cu 50,9 la sută din voturile exprimate de membrii partidului, în fața contracandidatului său, Dan Barna, care a obținut 49,1 la sută din voturi.

Dacian Cioloș a precizat că își dorește să lucreze în continuare alături de Dan Barna, iar acesta și-a exprimat, la rândul său, disponibilitatea în acest sens. Cei doi au fost copreședinți ai USR PLUS până acum.

De asemenea, Dacian Cioloș va renunța la președinția Renew Europe, pentru a se dedica reconstrucției partidului său. Renew Europe este cel de-al treilea grup ca importanță din Parlamentul European și cuprinde partide liberale și progresiste.

Dacian Cioloș a fost comisar european pentru Agricultură, prim-ministru, ministru al Agriculturii, consilier prezidențial pentru Agricultură și subsecretar de stat pentru Agricultură. Din 2019, este membru al Parlamentului European. El a absolvit Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, apoi și-a continuat studiile în Franța.

Originar din Sălaj, Dacian Cioloș este nepotul controversatului Virgil Ardelean, zis Vulpea, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne. În perioada comunistă, Dacian Cioloș a fost încorporat, ca militar în termen, în fosta Securitate, temuta poliție politică ce a susținut dictatura comunistă.

Related posts

Leave a Comment