Cum s-a acționat pentru o circulație optimă pe drumurile din județ

În cursul zilei de miercuri, 13 decembrie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza condițiilor atmosferice din această perioadă, respectiv averse de ploaie, ceață și temperaturi scăzute, mai multe sectoare de drum, cu preponderență în zona de munte, prezentau carosabil umed care favorizează formarea poleiului.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 12 decembrie 2023, s-a acţionat pe 8 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 8 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 6 drumuri județene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 42 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 5 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 7 drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri județene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 76 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe un drum judeţean, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 4 tone de material antiderapant.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment