Komoder lansează fotoliile de masaj Vector

Retailerul de fotolii pentru masaj Komoder, o companie clujeană activă la nivel internațional, activ de mai mulți ani pe segmentul premium al acestei nișe de business, se pregătește să lanseze un nou produs, adresat unui public mult mai larg, fiind foarte accesibil ca preț. Este vorba despre modelul „Vector”, disponibil în România din luna decembrie, iar în plan extern, începând cu ianuarie 2024. 

„Deși ideea de a avea un produs accesibil pentru bugete reduse este mai veche, am considerat că cel mai bun moment pentru lansarea în piață este acum, prin prisma faptului că publicul a ajuns să cunoască foarte bine brandul Komoder și produsele sale, iar un fotoliu de masaj la un preț mai mic va fi o certitudine a calității și nu un compromis. Conceptul fotoliului Vector reprezintă o muncă de echipă derulată în ultimul an. Pentru realizarea acestui model colaborăm cu partenerul nostru din China”, spune Adrian Rus, fondatorul Komoder.

Pe termen mediu, strategia companiei este să aducă în piață un al doilea model cu preț la fel de accesibil, pe care îl va numi „Opera”. Astfel, Komoder începe să dezvolte o categorie foarte așteptată de publicul de masă, pe care mizează anul viitor. „Sunt fotolii de masaj cu caracteristici complexe, cu diverse variante de programe, cu posibilități de reglare a execuției și customizare în funcție de beneficiar. Din punct de vedere estetic, aceste două modele arată foarte bine, exigențele noastre în materie de design fiind mereu maxime. Ca preț, am calculat și stabilit o marjă de 1.000 -1.500 de euro pentru un produs, ceea ce le va face extrem de accesibile unei zone foarte largi de cumpărători”, detaliază Adrian Rus.

Acum, odată cu disponibilitatea în piață a modelului „Vector”, estimările cumpaniei sunt pentru un public și mai numeros, care se va alătura publicului deja fidel produselor sale. La nivel european, Komoder este unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul premium al fotoliilor pentru masaj, cu o activitate de peste 13 ani. Compania a evoluat an de an, pentru 2023 estimând o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. În afară de piețele internaționale unde este astăzi activ – cu magazine deschise în Bulgaria, Ungaria, Franța, Spania, Marea Britanie, Austria, Olanda și Italia, Komoder are mai multe showroom-uri în România, în orașele: Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, București (Băneasa Mall, Cotroceni) și, cel mai recent lansat, la Oradea, în toate fiind disponibilă o gamă de fotolii extrem de variată. Totodată, este activ și în format online, prin www.komoder.ro / www.komoder.com.

Campaniile de reduceri cresc vânzările

Datorită notorietății sale, compania a avut vânzări de 1,1 milioane de euro în plan local, cu ocazia campaniei de Black Friday din noiembrie anul acesta, cu 10% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2023. „România este piața cea mai mare pentru noi, bonul mediu de cumpărături fiind de aproximativ 9.000 de lei în perioadele cu promoții. Și tot aici avem cele mai multe unității vândute în acest an, în luna noiembrie – peste 550 unități. Mai mult, în România am avut și cea mai valoroasă comandă, în noiembrie: 105.000 de lei”, mai spune Adrian Rus.

Pentru Komoder, încheierea campaniei de Black Friday nu a însemnat și finalul reducerilor, care continuă în decembrie, pentru că este gândită în patru etape, până în Ajunul Crăciunului, respectiv:  29 noiembrie – 6 decembrie, 7 – 12 decembrie, 13 – 18 decembrie și 19 – 24 decembrie. Mai concret, reducerile sunt specifice sărbătorilor din această perioadă și aduc în prim plan diverse produse pe parcursul celor patru etape, astfel încât cei interesați să se poată decide mai ușor asupra unui produs preferat. Anul trecut, în aceeași perioadă, vânzările retailerului Komoder au fost de 3,2 milioane de lei, acum fiind estimată o sumă mai mare de 3,5 milioane de lei.

Fotoliile oferite de companie sunt capabile de un masaj complex, de la prima vertebră sacrală și pâna la ultima cervicală, acoperind astfel zona cea mai predispusă la blocaje și tensiuni. De asemenea, poziția fotoliului se schimbă permanent, iar după o scanare prealabilă a dimensiunilor fiecărui utilizator, masajul poate fi efectuat în poziția „Zero gravity”, o poziție care simulează imponderabilitatea. Argumentul principal al fotoliilor de masaj Komoder e colecția de programe și tehnici de masaj, fiind vorba de masaj precum cel oriental clasic, gen shiatsu sau de masaj personalizat, perfect pentru așteptările utilizatorului.

Related posts

Leave a Comment