Cum putem proteja copiii de pericolele tehnologiei

Există un set de măsuri simple pe care le putem utiliza pentru a ne proteja copiii de pericolele pe care le aduce utilizarea tehnologiei. De exemplu, să lăsăm toate dispozitivele la încărcat peste noapte în spații comune, cum ar fi sufrageria, pentru ca părinții să poată vedea cine contactează copiii la ore nepotrivite. Există și soluții tehnologice, însă acestea trebuie alese cu foarte mare înțelepciune.

Utilizarea tehnologiei și a gadget-urilor presupune mari riscuri, în cazul copiilor. Aceștia au discernământ redus sau deloc și pot deveni victimele unor infracțiuni on-line. De aceea, părinții lor trebuie să fie în permanență atenți la modul în care cei mici utilizează tehnologia. Cel mai bine este ca această utilizare să aibă loc în spații în care se strânge toată familia, spune expertul în tehnologie, Mihai Farcaș, fondatorul Expert IT.

Există și soluții tehnologice care pot controla accesul copiilor la aplicații și site-uri. Însă aceste soluții trebuie alese cu mare grijă, pentru că unele dintre acestea pot fi ele însele vehicule pentru viruși ori programe de tip malware, mai spune expertul în IT, Mihai Farcaș.

Toate aceste soluții trebuie dublate de un dialog permanent între părinți și copii, pentru că nici o aplicație nu poate suplini relația de încredere dintre membrii unei familii, a afirmat președintele emerit al Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale, arhiepiscopul italian Claudio Maria Celli.

Related posts

Leave a Comment