Cum îngrijim plantele de apartament, iarna

Una dintre cele mai importante provocări pentru iubitorii naturii este reprezentată de îngrijirea plantelor de apartament pe timp de iarnă. Mai ales în cazul plantelor aduse de afară, trebuie schimbat ritmul udărilor și fertilizărilor. De asemenea, proprietarii plantelor trebuie să fie pregătiți să combată dăunătorii care se pot înmulți la căldura apartamentelor.

În timpul iernii, există două mari categorii de plante ținute în apartamente. Prima este reprezentată de plantele obișnuite cu atmosfera casei, care foarte rar sau niciodată nu sunt ținute în aer liber. Acestea trebuie îngrijite în mod obișnuit, spune inginerul horticultor Gelu Moldovan de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, prezent la Via Cluj TV.

Multe dintre plantele aduse de afară au probleme cauzate de dăunători, mai spune inginerul horticultor Gelu Moldovan.

Soluțiile pentru combaterea dăunătorilor care afectează plantele de apartament sunt, în general, foarte ieftine și pot fi procurate de la farmaciile fitosanitare. De la tratarea, udarea și fertilizarea moderate ale plantelor există și excepții. Una dintre ele este reprezentată de Crăciunițe. Ele trebuie udate și fertilizate des, mai ales că, de obicei, sunt vândute în vase mici, cu pământ puțin, care își epuizează rapid potențialul hrănitor.

Related posts

Leave a Comment