Cum avem grijă de Craciunita si de alte plante la ghiveci in sezonul rece

Ştiaţi că trandafirii cresc mai frumos, cu tija mai lungă, dacă le puneţi calciu lichid în sol şi vitamine care să le accelereze metabolismul? Sau că pentru creşterea Crăciuniţei este nevoie de o temperatură de minimum 16 grade Celsius? Acesta este doar unul dintre secretele unor culturi de flori frumoase şi profitabile, împărtăşit de Ing. Răzvan Bulugea, director al Departamentului Ornamentale din cadrul Holland Farming, invitat în emisiunea Grădinarii, de la Via Cluj TV.

 

Temperaturile crescute ziua şi scăzute noaptea, din această perioadă, pune probleme logistice crescătorilor de flori. Sezonul crizantemei s-a încheiat şi a început sezonul Poinsetiei, cunoscută popular şi sub denumirea de Crăciuniţă sau Steaua Crăciunului. Pentru Crăciuniţă, de exemplu, ar trebui asigurat un minim de 16 grade Celsius noaptea.

 

Specialistul Răzvan Bulugea a vorbit şi despre temperaturile optime care trebuie asigurate pentru cultura Crăciuniţei, dar şi a altor flori, cum ar fi Cyclamen, Primula, Viola, muşcate, trandafiri sau petunii.

 

În asigurarea condiţiilor optime de creştere au un rol important şi îngrăşămintele de bază şi hidrosolubile. Concentraţia de substanţe şi dozajul este, de asemenea, secretul obţinerii unor flori frumoase şi durabile, o adevărată ”reţetă a succesului”. Aflaţi mai multe de la specialistul Răzvan Bulugea, invitat la Via Cluj tv.

Related posts

Leave a Comment