Cum a fost serbat Centenarul Universitatii Cluj

Peste 1.000 de oameni s-au strâns în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu pentru a serba Centenarul Universităţii Cluj. Suporterii echipei au celebrat împlinirea unui secol de când Regele Ferdinand I al României a înfiinţat universitatea românească din oraş, în cadrul căreia s-a format clubul sportiv al studenţilor din capitala Transilvaniei.

Centenarul Universităţii Cluj a adus de toate: concerte, cântece ale galeriei, precum şi o piesă de teatru, jucată în aer liber, care a spus povestea generaţiei din Cel de-al Doilea Război Mondial, care a cunoscut pribegia de la Sibiu, după ce Transilvania de Nord a fost ocupată de Ungaria horthystă. Aceeaşi generaţie a cunoscut şi bucuria întoarcerii la Cluj, după anii în care studenţii spuneau la Sibiu: al durerii noastre leac/e-napoi, peste Feleac. Povestea Universităţii Cluj va rămâne pe veci legată de spiritul studenţesc, spune unul dintre suporteri.

 

Alţi suporteri au spus că emoţia lor nu poate fi transpusă în cuvinte.

 

 

În acest moment, sub sigla Universităţii Cluj evoluează mai multe cluburi. Cel mai cunoscut este cel de fotbal masculin, acum în Liga a II-a. Însă Universitatea Cluj înseamnă şi echipa Olimpia, campioana României la fotbal feminin, echipa de baschet masculin care joacă în cupele europene, precum şi echipele de baschet, handbal, volei, floretă, calărie, patinaj şi aşa mai departe, din cadrul celui mai bine cotat club sportiv universitar din România.

Related posts

Leave a Comment