Costel Enache, supărat pe jucătorii Universității Cluj

Eșecul suferit de Universitatea Cluj în meciul cu Ripensia Timișoara l-a dezamăgit pe antrenorul Costel Enache. El a dezvăluit că s-a supărat atât de tare pe unii dintre jucători, încât a ieșit din grupul de WhatsApp folosit pentru a comunica cu membrii echipei, potrivit SportinCluj.ro.

„Cred că ne-am pierdut puțin entuziasmul și emulația din grup odată cu ratarea unui obiectiv important, iar de aici lucrurile s-au precipitat puțin și îmi asum în totalitate că nu am putut să ajung la mintea și la sufletul jucătorilor, foarte mulți din ei cu situația de final de contract, într-o incertitudine individuală, iar aici cred că era datoria noastră, a staffului, să capacităm resursele umane. Starea de spirit se câștigă incredibil de greu, e nevoie de multă energie și de timp, dar se pierde într-o fracțiune de secundă. Ratarea obiectivului principal a adus puțină dezamăgire. Cred că primul meci pe care l-am făcut în play-out a fost unul bun, dar și rezultatul și jocul bun au adus o liniște amăgitoare. Am uitat să ne continuăm procesul. Am uitat de faptul că sportul și principiile din sport au nevoie de consecvență și de continuitate. Poate că acum vem să facem același lucru dintr-o perioadă recent anterioară, dar energiile se leagă greu. Am spus lucrul acesta și vom resemți consumul din nou.

Sunt foarte dezamăgit, sunt supărat pe jucători. Avem un grup de lucru pe WhatsApp unde menținem comunicarea și ca mâhnire totală am ieșit din acel grup, pentru că această apropiere umană câteodată face rău. Am vrut să simt că sunt fratele lor mai mare, sunt tatăl lor dacă e nevoie. Asta înseamnă că fac orice pentru ei, dar în același timp vreau ceva înapoi. Nu sunt un om de combinație, nu am parti-pris-uri, dar greșesc. Greșesc cu principiile mele, cu modul meu de a vedea lucrurile. Astea în timp se mai cizelează, dar așa sunt structurat și dacă fac greșelile astea mi le asum, le înțeleg și sufăr. Voiam ceva înapoi de la ei și voiam o liniște de final. Să nu credeți că rămân trei meciuri în care se face o selecție, ar fi cea mai mare greșeală să vedem lucrurile așa. Pasiunea e primul lucru pentru selecție. Un jucător de caracter te ajută la drum lung mult mai mult decât un jucător de mare valoare, dar care e fluctuant și vede lucrurile egoist și individual. Selecția nu se face cu un joc sau două. Am avut atâta timp împreună. Cred că îi știu destul de bine pe jucători uman, mental și partea specifică clar. De asta nu cred că printr-o utlimă strigate de selecție îi vom capacita. Au primit totul de la noi și aștept să îmi dea ceva înapoi. Vreau să-i văd responsabili, implicați. Vreau să văd altruism de la ei. Să gândească pentru club, nu pentru sine”, a declarat Costel Enache pentru FCUCluj.ro.

Related posts

Leave a Comment