Corina Creţu: Comisia Europeană descurajează statele membre să impună condiţii suplimentare pentru atragerea de fonduri europene

Comisia Europeană doreşte ca statele membre ale Uniunii Europene să nu poată impune condiţii suplimentare pentru cei care doresc să atragă fonduri europene. Anunţul a fost făcut la Dej de către comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu.

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională a vizitat la Dej ambulatoriul Spitalului Municipal. Acesta a fost reabilitat şi modernizat în urmă cu cinci ani, cu ajutorul unei finanţări europene în valoare de 500.000 de euro. De atunci, şi-a dublat capacitatea de a-i trata pe pacienţii din regiune, la 25.000 pe an. Corina Creţu a lăudat echipa care a realizat proiectul, în frunte cu medicul Mihai Pandrea, şi, de asemenea, a remarcat faptul că Regiunea de Nord-Vest, care include judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Satu Mare şi Bihor a stat foarte bine la absorbţia de fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Regional în exerciţiul financiar anterior. Astfel, această regiune a absobit 410 de milioane de euro din cei 450 pe care i-a avut la dispoziţie.

Related posts

Leave a Comment