Copiii alergici riscă să dezvolte mai multe alergii

De la eczeme la febra fânului, copiii cu afecțiuni alergice ar putea să dezvolte alte alergii noi, arată un nou studiu. Studiul, publicat în revista Pediatrics, a analizat fișele medicale electronice a aproape 220.000 de copii din SUA care au fost examinați între 1999 și 2020. Rezultatele oferă dovezi pentru o tendință recunoscută numită marșul alergic, o progresie naturală a alergiilor, în toate etapele copilăriei, la cea mai mare scară de până acum, conform CNN.

Dermatita atopică (sau eczema) este pe primul loc, erupțiile sale și petele uscate au apărut la peste 10% dintre copiii studiați, de obicei în jurul vârstei de 4 luni. Apoi, în jurul vârstei de 13 luni, studiul a găsit alergii alimentare anafilactice și astm la copiii mici.

Astmul apare la peste 1 din 5 copii. La puțin peste 2 ani (26 de luni), cercetătorii au descoperit rate ridicate de rinită acută, sau (febra fânului) la 19,7% dintre copii. Până la 35 de luni, câțiva au continuat să dezvolte esofagită eozinofilă, o afecțiune alergică rară care provoacă inflamație în esofag, ca al cincilea pas de-a lungul marșului alergic.

Alunele și ouăle sunt printre alimentele care provoacă cel mai des alergii

Potrivit noului raport cele mai diagnosticate alergii alimentare la copii sunt: alunele, ouăle și crustaceele. Și peste 13% dintre copii au avut două sau mai multe afecțiuni alergice, cunoscute sub numele de comorbiditate.

De exemplu, peste 40% dintre persoanele cu astm bronșic au avut și febra fânului, iar aproximativ jumătate dintre cei cu astm au avut și alergii alimentare.

“Pentru reducerea riscul de alergii, intervenția și diagnosticarea timpurie sunt esențiale. Cele mai timpurii afecțiuni alergice, cum ar fi eczema, implică perturbarea barierei epiteliale, stratul
exterior al pielii, pentru a permite alergenilor să declanșeze un răspuns imunitar. Un diagnostic precoce și un tratament pentru eczemă pentru restabilirea barierei cutanate ar putea limita riscul de dezvoltare al alergii în lanțul marșului alergic.” a declarat Dr. Jonathan Bernstein, președintele Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie.

Bernstein a evidențiat, de asemenea, pași cheie, inclusiv alăptarea și reducerea la minimum a utilizării antibioticelor pentru sugari, care ar putea ajuta la dezvoltarea microbiomului intern al copilului.

CITEȘTE ȘI:

Cum ne imunizăm împotriva alergiilor?

Poluarea aerului cauzează moartea a peste 1.200 de tineri europeni anual

Related posts

Leave a Comment