Confirmare din SUA: UBB rămâne cea mai bună universitate din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a fost inclusă pe cea mai înaltă poziţie din România într-unul dintre clasamentele internaţionale ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american. UBB se situează în acest clasament pe poziţia 575 la nivel mondial. 

La nivel naţional, UBB ocupă cea mai înaltă poziţie din clasament, urmată de Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi . În top, pe poziţia 1117 se află şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca.

 

UBB a câştigat câteva poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul 583. US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale care ierarhizează universităţile pe baza performanţelor academice, dar şi în funcţie reputaţia globală şi regională a acestora. Clasamentul general US News Best Global Univesities include cele mai bune 1250 de universităţi din 75 de ţări ale lumii, ale căror performanţe au fost analizate în funcţie de 13 indicatori. 

Related posts

Leave a Comment