Comunitatea USAMV vine în ajutorul refugiaților ucraineni

Comunitatea academică a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj se mobilizează în ajutorul refugiaților. Unii dintre studenți strâng alimente și haine pentru refugiați, alții adună mâncare pentru animalele care îi însoțesc pe cei care fug din calea invaziei rusești din Ucraina, iar conducerea universității clujene a oferit adăpost și hrană pentru victimele războiului.

Chiar la intrarea în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, a fost deschis un punct de colectare. Acesta este organizat de studenți, spune reprezentanta organizatorilor, Irina Criste.

În Facultatea de Medicină Veterinară, la inițiativa studenților de la linia franceză, este adunată hrană pentru animalele refugiaților. De asemenea, conducerea universității clujene a transformat unele camere de cămin studențesc în adăposturi pentru refugiați, iar fermele universității asigură hrană pentru victimele războiului, spune rectorul Cornel Cătoi.

De asemenea, în sprijinul refugiaților s-au mobilizat și Universitatea Babeș-Bolyai, precum și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”.

Related posts

Leave a Comment