Competiţie de dezbateri pentru studenţii Universităţii Babeş-Bolyai

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai sunt invitaţi la una dintre cele mai interesante competiţii de dezbateri. Este vorba de dezbateri parlamentare, care implică patru echipe de câte două persoane care vor pleda pro sau contra pe o temă dată. 

 

 

EduOpen 2018 este un proiect marca Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB Cluj-Napoca) în parteneriat cu BBU Debate Society. Din data de 5 decembrie, doritorii vor putea participa la sesiuni de pregătire la Urania Palace, iar confruntarea dintre membrii echipelor formate va avea loc în perioada 15 – 16 decembrie. 

 

EduOpen îşi propune să dezvolte abilităţile studenţilor de a structura, articula şi prezenta un discurs, acestea fiind elemente cheie în ceea ce ţine de dezvoltarea personală a fiecăruia. Competiţia de dezbateri va avea loc între 15-16 decembrie. Dezbaterea este în format British Parliamentary, care presupune 4 echipe de câte două persoane care dezbat pe o temă dată, din orice domeniu, pro (Guvern) şi contra (Opoziţie), susţinând discursuri de câte 7 minute/persoană, alternativ. Formatul va fi introdus celor doritori în cadrul celor două sesiuni de training. Astfel, la Urania Palace, va avea loc în 5 decembrie un training ce vizează partea de Public Speaking şi de structurare a unui discurs, începând cu ora 18:30, iar în 6 decembrie, în acelaşi loc, se va discuta despre fomatul British Parliamentary de la ora 18:30,  studenţii având ocazia să afle mai multe despre acest stil al dezbaterilor. Intrarea la training-uri este liberă, aşa că cei interesaţi de retorică sau dezbateri sunt aşteptaţi cu drag!”, spun organizatorii.

 

Related posts

Leave a Comment