Comisia Europeană pariază pe economia României! Creșterea a fost revizuită de la 2,4% la 2,7%

Specialiștii Comisiei Europene estimează că economia țării noastre va avansa și în următorii doi ani. Creşterea cererii interne şi redresarea economiei globale sunt principalele argumente în sprijinul României.
Comisia Europeană a îmbunătățit prognoza referitor la avansul economiei României pentru anul în curs de la 2,4% la 2,7%. ”Creşterea economică din România este proiectată să rămână consistentă în 2015 şi 2016, mai ales datorită cererii interne şi a stabilităţii pieţei muncii”, au explicat specialiștii Comisiei Europene.

Totodată, a fost revizuită în urcare și estimarea creșterii economice din 2014, de la 2% anterior la 3%. Rezultatele bune obţinute în trimestrul al treilea, pe fondul intensificării peste aşteptări în zona consumului privat şi a exporturilor, au contat cel mai mult aici. În schimb, investiţiile au continuat să influențeze negativ acest avans. În raport se mai arată că scăderea investițiilor a fost limitată semnificativ.

Nu în ultimul rând, se anticipează că investiţiile publice vor creşte, susținute de proiectele cofinanţate de Uniunea Europeană, iar exporturile ar urma să crească și mai mult în următorii doi ani, datorită dinamicii economiilor principalilor parteneri comerciali ai României. Din 2016, țara noastră ar urma să aibă chiar o creștere economică de 2,9%.

Related posts

Leave a Comment