Comentariu: D-ale lui Băsescu


Prezent ca de obicei, la televiziunea naţională OTV, cel dintâi fiu al ţării, cârmaciul de renume mondial, galactic şi universal, în ciuda situaţiei critice a României şi în pofida iminentelor probleme pe care trebuie să le înfrunte în debutul lui 2010, Traian Băsescu spune bancuri. Replica moderatorului a venit prompt, evidenţiind adevărata soluţie pentru salvarea ţării.“Nu vreau să fie tratat cu răutate. Este doar un banc” a spus ilustru conducător, pe noul post “naţional” OTV. “Se duc Obama, Medvedev şi Băsescu la Dumnezeu. Primul, Obama: «Doamne-Dumnezeule, când iese America din criză?» Dumnezeu trimite îngeraşii în spate, calculează ei, vin după două minute, îi spun la ureche, Dumnezeu îi spune lui Obama: «Nu în mandatul tău!» Pleacă Obama amărât, vine Medvedev: «Doamne-Dumnezeule, când o să ajungă Federaţia Rusă să fie din nou putere globală şi superputere a lumii?» Dumnezeu trimite îngeraşii, se duc ei şi vin după două minute, îi spun lui Dumnezeu la ureche, iar Dumnezeu spune: «Nu în mandatul tău». Vine şi Băsescu: «Doamne-Dumnezeule, când o să reuşesc să scap ţara de corupţie?» Trimite Dumnezeu îngeraşii, se duc ei. Trece o jumătate de oră, trece o oră, trec două, trec trei, după cinci ore vin îngeraşii cu penele zburlite, îi spun lui Dumnezeu ceva la ureche şi
Dumnezeu îi spune lui Băsescu: «Băsescule, nu în mandatul meu»”, a spus amuzat preşedintele.
Bravo naţiune! Te-ai ales cu ce-ai votat / Preşedinte de … categorie grea, cu acces direct la Dumnezeu!
În replică, moderatorul emisiunii i-a spus lui Băsescu un banc care – în opinia mea – este soluţia reală a ieşirii României din crizele pe care le traversează:
“Dumneavoastră şi cu Geoană pe un vapor şi începe furtuna, taifun, uragan sau cum se cheamă asta în limbaj marinăresc. Vaporul se scufundă. Întrebarea este: cine se salvează?”, a spus moderatorul emisiunii.
“În orice caz, eu aş avea mai multe şanse, că ştiu să înot”, a răspuns Băsescu.
“Poporul român”, a venit însă replica moderatorului.

Related posts

Leave a Comment