Comedia românescă “Lebensdorf”, va putea fi vizionată în cinematografele din România începând cu 11 februarie

Comedia romantică “Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc şi Ioana Flora în distribuţie, va putea fi vizionată în cinematografele din România începând cu 11 februarie.

“Lebensdorf” a avut premiera mondială în 2021, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe. Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorţ şi criza vieţii mijlocii. El pleacă din Bucureşti pentru a prelua o rezidenţă de creaţie la Berlin şi astfel ajunge să penduleze între două ţări şi două femei: Andra (Ioana Flora), soţia sa temperamentală, şi Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinereţe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-şi reconstrui viaţa, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare, se arată în prezentarea filmului.

“Divorţul este cu siguranţă o experienţă neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoţională, incapacitatea de a lua o decizie şi lipsa asumării unei responsabilităţi, îmi conturez personajul principal cu o uşoară ironie, dar şi înţelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieţii. Filmul nu prezintă numai călătoria sa sentimentală, ci şi o descindere în subconştientul său angoasat. Folosind preponderent o stilistică realistă, filmul include inserţii de pseudo-documentar, dar şi momente de factură onirică, coşmărească sau poetică”, declara regizorul Vali Hotea, citat în comunicat.

Scenariul “Lebensdorf” este semnat de Ileana Muntean şi Vali Hotea, imaginea, de Alexandru Solomon, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. Producătoare sunt Ada Solomon şi Diana Păroiu. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Române.

Related posts

Leave a Comment