Clujul găzduiește Campionatul European de Orientare pentru Juniori

Una dintre cele mai importante competiții sportive dedicate juniorilor a început la Cluj. Este vorba de Campionatul European de Juniori la Orientare, care reunește 386 de concurenți din 32 de țări. Principalele probe ale concursului au loc în Pădurea Făget.Campionatul European de Orientare îi reunește pe cei mai buni juniori de pe continent. Nivelul sportiv al competiției este unul deosebit de ridicat, iar tinerii vor trebui să se descurce în Pădurea Făget, care începe de la marginea Clujului și continuă până în zona lacurilor de la Sălicea, de la poalele Munților Apuseni, spune directorul sportiv Paul Ciobanu.

În această competiție, favoriții sunt sportivii din țările nordice, însă există și speranța unor rezultate bune pentru români, mai spune Paul Ciobanu. În total, există 16 sportivi români, dintre care șapte din Cluj.

Sportivii români sunt dezavantajați în comparație cu cei străini, deoarece pregătirea lor începe mult mai târziu, spune antrenorul Mihai Pavel. ”De obicei, printre cei mai buni din lume ajung cei care încep să se pregătească de mici”, spune Mihai Pavel.

Competiția din Cluj se va încheia duminică, atunci când vor fi acordate și cupele, precum și medaliile cuvenite celor mai buni sportivi.

Related posts

Leave a Comment