Clujul va avea un Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului referitor „Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția clinică neurochirurgie – Centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca”.

Centrul urmează să fie realizat prin renovarea și recompartimentarea actualei clădiri a Clinicii de  Medicina Muncii și Boli Profesionale și construirea unui pavilion nou, conectat pe toate nivelurile cu clădirea actuală. La finalizarea investiției, în aceste clădiri va fi relocată Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, cea care funcționează în prezent pe strada Victor Babeș, la numărul 43. Ambele clădiri se află în proprietatea Consiliului Județean și în administrarea Spitalului Județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune: „E o mare victorie pe care Consiliul Județean a obținut-o pentru clujeni, și nu numai. Susținem în mod absolut acest proiect de o importanță majoră pentru regiunea de Nord-Vest, dar și pentru întreaga țară. Vom asigura tot sprijinul necesar astfel încât materializarea acestuia să aibă loc în cel mai scurt timp posibil”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a declarat că această perioadă dificilă arată, mai mult decât oricând, faptul că investițiile în sistemul sanitar sunt utile și necesare. El a adăugat că susține orice proiect rezonabil care are ca scop salvarea de vieți omenești.

La finalul proiectului, Centrul Regional de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie va dispune, pe lângă secțiile cu paturi și săli de tratament, de șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică și sala de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe și un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare etc. Acesta va dispune inclusiv de un compartiment specializat de Neurochirurgie Pediatrică.

Valoarea investiției este de 214.462.000 lei, iar durata de execuție este de maxim 33 de luni.

Related posts

Leave a Comment