Clujul, promovat la marile târguri de turism din lume sub brandul de Oraş European al Sporturilor

Clujul este promovat în acest an la marile târguri de turism din lume în calitate de Oraş European al Sporturilor, titlu pe care l-a obţinut anul trecut la Bruxelles. Deja, participările la târgurile de turism precum cele din Varşovia sau din Viena pot fi considerate de succes. Clujul va fi promovat şi la târgurile de turism de la Berlin, Londra, Tel Aviv, Madrid sau Milano.

Clujul este prima comunitate din România care a devenit Oraş European al Sporturilor. Pentru obţinerea acestui titlu au contat foarte mult investiţiile în infrastructura sportivă. Clujul este în prezent singurul oraş din România care are două stadioane care îndeplinesc toate condiţiile pentru a găzdui competiţii europene. De asemenea, Sala Polivalentă din Cluj este cea mai mare din ţară, iar Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu, premiat la Olimpiada de la Munchen, a fost reabilitat şi modernizat cu ajutorul fondurilor europene. Există şi baze sportive destinate sportului de masă, precum cea din cartierul Gheorgheni, iar aplicaţiile informatice create la Cluj permit gestionarea acestor resurse, spune primarul Emil Boc.

 

În acest an, Clujul va găzdui turnee internaţionale, cum ar fi turneul de Fed Cup în care echipa de tenis de câmp a României va juca împotriva Canadei, iar pe teren se va afla şi numărul 1 mondial, Simona Halep. Vor exista şi competiţii europene şi mondiale de tenis de masă, karate, judo, popice sau tenis cu piciorul, dar şi meciuri internaţionale de fotbal, de baschet sau de rugby. Toate acestea, împreună cu marile festivaluri, precum Untold, Electric Castle sau TIF,F vor atrage foarte mulţi turişti. Însă potenţialul turistic al Clujului este mult mai mare, crede expertul în turism Valentin Lungu.

 

În anul 2017, Clujul a atins un nou record al numărului de turişti. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, mai mult de o jumătate de milion de oaspeţi s-au cazat în hotelurile şi pensiunile clujene. Însă, potrivit hotelierilor, numărul celor care au vizitat Clujul este mult mai mare, însă nu apar în evaluările oficiale deoarece foarte multe hoteluri şi pensiuni nu comunică date Institutului Naţional de Statistică.

Related posts

Leave a Comment