RFI: Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru postul de premier. Cum o descrie Dragnea?

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi să o propună pe eurodeputata Viorica Dăncilă pentru postul de premier, potrivit RFI România. Anunţul privind desemnarea Vioricăi Dăncilă a fost făcut de preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu şi de deputatul Florin Iordache. Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD. Numele ei a mai fost vehiculat în 2017 pentru postul de premier. Viorica Dăncilă este din Teleorman.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD: ”M-am bucurat mult că e o femeie (…), o persoană care are tot sprijinul PSD, cu care eu am lucrat extraordinar de bine şi sunt convinsă că e o alegere foarte bună”.

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că “Chiar am pus pariu că va fi din Teleorman. Fie Carmen Dan, fie Viorica Dăncilă. După cum ştiţi, Viorica Dăncilă are rădăcini puternice în judeţul Teleorman. Asta apropo de democraţia din PSD. Singura mea întrebare era dacă va fi Carmen Dan, eroina debarcării premierului Tudose sau doamna Dăncilă”.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre Viorica Dăncilă, a spus că “Este europarlamentar din 2009, respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, e o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă, are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europeană”.

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat consultări cu partidele parlamentare pe tema desemnării unui nou prim-ministru. 

Related posts

Leave a Comment