Clujul celebrează râul Someşul Mic în 14 august

Râul Someşul Mic va fi celebrat la Cluj în data de 14 august, printr-o serie de evenimente artistice, culturale şi life style. Evenimentele sunt organizate sub egida Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană. Activităţile vor începe în 12 august şi se vor încheia în 15 august. Ele poartă titlul generic Sunt Riveran!

Astfel, în zona parcului La Butuci vor fi create piscine supraterane, instalaţii de apă şi umbrare decorative. Tot în zonă vor avea loc demonstraţiu de arte marţiale, aqua gym, concurs de castele de nisip şi ateliere creative pentru copii.

 

De asemenea, tot în 14 august, va fi organizat primul concurs de răţuşte de plastic. În total, în Cluj, vor fi vândute 2021 de răţuşte de plastic cu câte 10 lei. Banii vor fi donaţi orfelinatului ”Căsuţa bucuriei”. Răţuştele de plastic vor fi lansate de la Podul Albastru din cartierul Grigorescu, iar cursa se va termina în zona Parcului La Butuci. Proprietarii primelor trei răţuşte care vor trece linia de sosire vor fi premiaţi.

 

De asemenea, în clubul Cotton va fi organizată o petrecere la piscină. În zonă vor fi expuse şi studii referitoare la râul Someşul Mic, realizate de membrii Ordinului Arhitecţilor din România.

 

Pe strada Gavril Musicescu va fi organizată o piaţă de vechituri, iar în Parcul Feroviarilor vor fi organizate diferite evenimente artistice. De asemenea, în Parcul Armătura vor fi organizate concerte sub egida Jazz in the Park.

Related posts

Leave a Comment